tisdag 12 augusti 2008

Den blev ingen halsvärmare, det blev en.... AMÖBA!


Nej, jag bara skojar!

Fick lite sticktid nu på kvällskvisten, och den är faktiskt klar! Det enda som saknas är en knapp! På beskrivningen så används en brosch, men det känns lite opraktiskt när jag i höst kommer att få springa som en skållad råtta med en 1, 5- åring mellan hemmet, förskolan, jobbet mm, så jag valde att göra ett knapphål i stället.

Så nu behöver jag lite hjälp, tycker ni att jag skall välja en elegant knapp i pärlemor med lite guldsnirklar runt kanterna (jag äger inte denna knapp ännu, har bara sett den i garnaffären, så därför kan jag inte visa upp den!) eller en rustik knapp i mörkt trä? Den förra passar ju bra i stil både till halsvärmaren och min kappa som är lite gammalmodig i snittet, men den senare kanske är lite fräckare och "yngre". Vad säger ni?


Jag har dessutom en hel del garn kvar, så jag tänkte att en huvudbonad till skulle kunna bli bra, MEN, jag har inte så mycket garn att det räcker i sig själv, jag måste blanda upp det med något. Jag funderar på det här med en dragspelsbasker, jag har sett sådana i diverse bloggar. Jag kunde ju randa med svart (färgen på min kappa) och då få det till en helhet även om det blir olika stil på sakerna. Är det någon som har ett mönster till en dragspelsbasker att dela med sig av, eller har någon annan idé?

3 kommentarer:

Kattis hörna sa...

Jag tycker att du ska ta träknappen :-)

Trä funkar till allt och är såå fint...

"Amöban" är jättefin :-)

Kattis

TruckerElin sa...

Har inget mönster men här finns en tjej som just har stickat en dragspelsbasker så hon borde rimligen veta vart det finns.. :) http://lillansticks.blogspot.com/2008/08/fo-dragspelsbasker.html

Lillemor sa...

Jag vill slå ett slag för pärlemorknappen med snirklar på ;)
Jag tror att det blir en snygg kontrast till amöban. Kan du inte ta kort på knapparna?