onsdag 30 juli 2008

på tal om potatismos...

Detta har inget med min OS-stickning att göra så på tal om potatismos tänkte jag ställa denna fråga när jag är med i en blogg som är tillägnad stickning...

Har kollat runt lite och sett att det är en del som har stickat pomatomus-sockarna som finns på www.knitty. com... och som ett kommande projekt skulle jag vilja göra ett par sådana... men när jag har suttit och översatt mönstret så fattar jag inte hur man stickar Chart B, med right och left edge... så om det är nån som vet och kan förklara det så skulle jag bli heeeeelt överlycklig!

Tack på förhand!

//Emms

2 kommentarer:

Metta sa...

Såg att du ställt samma fråga i en kommentar på min blogg. Tänkte försöka hjälpa dig där, men kan lika gärna kommentera här.

Det verkar svårt först, men man får bortse från de blanka rutorna, som är s.k. "icke-maskor" och se de vågiga linjerna som en rak höger- resp. vänsterkant.
När man stickat varv 5 på Chart B börjar man varv 6 med en avig och fortsätter som tidigare och avslutar med ett omslag. Varv 7 börjar med en avig och slutar med en rät maska osv. tom varv 17. Varv 18-22 börjar med 2 maskor tillsammans i bakre maskbågen och slutar med en rät maska.

Det här blev en lång utläggning och vet inte om du blir klokare av den.
Återkom gärna om du har fler frågor.

Lycka till! /Metta

Anonym sa...

Tror jag förstår... Tack så jättemycket... får se när jag väl börjar hur det kommer att gå... men nu vet jag ju vart jag ska vända mig iaf ;)
TACK så jättemycket!