torsdag 31 juli 2008

Vad ska man ta.....


Sänder en semesterhälsning från Skôldn´, Östersjön, Västra Härjedalen. Har funderat på OS-stickningen, vad gör man??? Har fått helt underbart grönt ullgarn och röd alpacka från min hemlis... + två mönster på sjalar... Så det blir nog en sjal, eller en sjal... Är till fjälls när Os sparkar igång, men kameran är med och garnet så raport kommer.
//Eva TvaNystan

Den orange färgen och Kina

Här kan ni läsa mer om Kina och den orangea färgen som symboliserar stöd för de mänskliga rättigheterna (samt i kina och japan *om jag inte missminner mig* också står för kärlek och lycka)

Urdrag ur sidan "Make creative use of the Color Orange in relation to Olympic events. If you practice any kind of sport or are a member of an association that supports human rights you can encourage them to use orange in their material and to publicly support the campaign.
"

Har nog bestämt mig

Det blir förmodligen en sjal som projekt har hittat två superfina mönster men bara ett online HÄR men sen fick jag beslutsångest när jag skulle beställa garnet ... Hmm antingen blir det en härligt eldig svartröd sjal i mohair enligt ovan eller också en luddig orange sjal (man ska ju handarbeta i orange för att visa att man stödjer OS men inte kinas behandling av människor).

För övrigt kanske jag ska presentera mig, det är jag som är FNIX och jag bloggar HÄR egentligen (i alla fall när det gäller handarbete).
Jag återkommer med bilder på garn när det har kommit i början av nästa vecka (de brukar vara snabba så jag hoppas de inte har semester)

Garnshopping


Idag var jag hos Deisys Design på Avenyn och köpte garn innan Garnstudio häjer sina priser på fredag; alltså sista dagen i morgon med gamla priser. det kan löna sig att handla innan. Jag fick veta att t.ex. 8:- på Silke-Tweed. Höjningarna kommer att bli mellan 4:- och 13:-.

Det blev limegrönt , grovt bomullsgarn ICE, som ska bli min OS-stickningströja. En färg jag aldrig stickat i förut, men som jag tror kan passa mig. Jag köpte också 75 g förgarn från Ullcentrum i lila och grå nyanser. Jag har en likadan sedan förut, men det var för lite för att det skulle bli något.

Till slut gav jag mig själv ett set Harmonystickor från Knit-Picks. Jag har redan samma storlek i trästickor, men jag inbillar mig att dessa är roligare att sticka med. Jag köpte trästickor i bokträ, som är polerade med bivax, men dessa var faktiskt lenare. Jag tycker egentligen inte om att sticka strumpor, men nu har jag börjat på ett par i aloeveragarn och då får de förstås bli klara. Kanske går det bättre med Harmonystickorna?

onsdag 30 juli 2008

på tal om potatismos...

Detta har inget med min OS-stickning att göra så på tal om potatismos tänkte jag ställa denna fråga när jag är med i en blogg som är tillägnad stickning...

Har kollat runt lite och sett att det är en del som har stickat pomatomus-sockarna som finns på www.knitty. com... och som ett kommande projekt skulle jag vilja göra ett par sådana... men när jag har suttit och översatt mönstret så fattar jag inte hur man stickar Chart B, med right och left edge... så om det är nån som vet och kan förklara det så skulle jag bli heeeeelt överlycklig!

Tack på förhand!

//Emms

OS-stickning i restgarner


Hej alla ni som brinner för stickning!
Detta är min första tävling jag bestämt mig för att delta i. Jag hoppas bara att jag hinner sticka färdigt. Nu under semester har jag börjat gå igenom alla plastlådor med garn och påbörjade stickprojekt i. Hittade hur mycket garn som helst!! Visste inte att jag hade sååå mycket som låg i sina gömmor. Nu måste jag göra något av alla restgarner och köpta härvor. Det får bli ett litet projekt som OS-stickning. Har bestämt mig för ett par sockor i ullgarn. Kommer inte att sticka efter ett bestämt mönster utan går efter min storlek på fötter och grunderna i "sockstickning". Det blir en utmaning. Beundrar alla er som ger er på större stickprojekt än sockor. Att ni hinner!! Ska bli MYCKET intressant att följa er i denna blogg. LYCKA TILL!!!

Liten regelfråga.

Jag ska sticka en kofta med spetskant = behövs blockas.

För att den ska kvala in som (förhoppningsvis) en OS-stickning dvs. färdig under OS:et, ska den räknas som färdig då jag maskat av eller då den är färdigblockad?

tisdag 29 juli 2008

Äntligen bestämt mig för att...




























..göra ett par sockar med falska flätor, i Opal (brunmelerat). Aldrig gjort dom förut, men de kan ju inte vara så svårt. Ska bli roligt i allafall, att komma igång sen.



LYCKA TILL, alla som är med!!

..

måndag 28 juli 2008

Hej från härliga Bohuslän!

Hej alla sportstickare! Vill bara presentera mig, Mia heter jag och bloggar här. Jag skriver bara ett kort inlägg, kommer nog att bli mer aktiv i slutet av OS-perioden då vi kommer hem från sommarstugan. Tänkte bara tala om vad jag tänkt sticka: Back-to-school u-neck vest av Stefanie Japel. Alldeles perfekt känns den med tanke på att jag ska tillbaka till jobbet efter ett års föräldraledighet. Hoppas mitt gamla alaska-tweed funkar så bra som jag hoppas!

Nu har jag bestämt mej.



Plockade fram ett garn som jag köpt någon gång på-80 talet.Jag sta sticka Lace Ribbon

Den kommer at bli lite smalare än på mönstret.Har bara 4 nystan av garnet

Mönstret verkar intressant.

Skönt att jag äntligen bestämt mej

Tävling 1: Gissa antal medaljer!

Redan nu startar vi första tävlingen. Tävlingen är öppen för deltagarna i denna OS-stickning.

Frågan lyder:

Hur många medaljer tror du att Sverige tar i OS?

Det gäller alltså totalt antal medaljer, vi bryr oss inte om att dela upp dem i guld, silver osv.

Skriv din gissning i en kommentar till detta inlägg.

Den som kommer närmast vinner:



(Om det är mer än en person som gissat "närmast", drar jag lott.)

Ni kan skriva era gissningar t.o.m. 7/8.

söndag 27 juli 2008

Det börjar klarna

ah!
jag hatar blogspot. skrev ett långt fint inlägg och sen försvann det.
kontentan av det andra var i alla fall; cardiganen Nettan länkade till vill jag göra i mörkgrönt, om inte Nettan misstycker.
jag tycker om Allt om handarbete och tycker inte om Kreativa kvinnor.
Jag hoppas att ni haft en bra dag och får en fortsatt härlig kväll i sommarsolen!

Kram

Paulina

Har aldig.....

tävlat i stickning. Vilket kul initiativ. Taggad till tusen, trots värmen. Har inte bestämt modell än men ideer finns. Var till Morjärv, Luleå, i helgen. Trimkurs med min mellanschnauzer. Sökte igen spinneriet. Men inte fn hade de öppet!?? stängt fre-sön.o tro inte att det fanns ngn återförsäljare i byarna runt om heller. Nåja fick en underbar helg med min yngsta son Anton, 8 år o Zacke, vovven.

Bestämt mig

Nu har jag nog bestämt mig vad jag ska göra. Jag ska göra denna eller kanske denna har beställt garn till bägge och hoppas att det hinner komma. Kommer inte garnet får det bli en Pewter Lace shawl till i svart merinosilke.

Hässleberga

Ska bli jätteroligt, har fullt bry med allt det tekniska med googlekonto osv!
Har inte helt bestämt mig vad jag ska göra tror en kofta. Vi får se, där är tid kvar att bestämma sig.
Längtar
Hässleberga

NU

...har jag också beslutat mig. Jag ska göra en sådan här i Ice från Garnstudio. Återstår bara att välja färg och eftersom Garnstudio höjer sina priser den 1 aug. ska jag göra inköp i nästa vecka.

lördag 26 juli 2008

Nu har jag bestämt mig!

Jag kommer att sticka Spring forward sockorna som min OS-stickning! Hoppas att jag klarar av det.. :)

Hej hej!

Tack för inbjudan! Det här är första gången jag är med på något sådant här så det ska bli spännande! Insåg dock att os-stickningen börjar när jag är på en kristen festival utanför Örebro (frizon) så det blir till att sitta och sticka i tältet. :D
Sedan slutar ju det hela den 24:e och då har min skola, mitt jobb och mina försök till att ta körkort börjat redan den 18:e så jag tror inte att det blir något jättestort projekt det här. Fast om jag känner mig själv så kommer det bli det ändå.:P
Nej nu ska här ätas!
Ha en bra dag i solen allihopa!

kram
Paulina

fredag 25 juli 2008

Vill bara säga att om någon vill se vad jag har gjort och sådär, så är den bloggen som finns listad här inget bra alternativ, för där finns inget alls!
Jag skapade den för länge sedan, och glömde sedan bort var den fanns... så jag skapade en ny, och den finns här: http://kansjalv.bloggagratis.se/
Där lägger jag upp diverse som kanske kan vara intressant!
Detta inlägg har ju inget med OS- stickningen att göra, så jag förstår om det plockas bort, men i alla fall...

Nu har jag valt...

... detta blir mitt projekt under OS, fast dom blir blå och i bomull så det inte luddar så mycket.
En fråga; får man börja till fotbollen eller ska man vänta tills invigningen?
//Emms

Cashmere


När min farmor dog för nästan 7 år sedan fick jag ärva en liten låda med garn och ett mönster på en sjal som hennes mamma brukade sticka. Garnet heter Nomotta, 100% pure imported cashmere och är från Amicale Yarns.

Jag gjorde ett försök för två år sedan att sticka denna sjal, men tyckte inte att mönstret stämde och gav därför upp. Nu har jag provstickat olika delar av mönstret och det stämmer med antal maskor.

Det är en kvadratisk sjal med en bård runt och ett mittenparti i annat mönster. Rakt under mittenpartiet finns 5 rapporter i bården, medan mittenparitet endast har 4 och det blir inte snyggt.

Nu har jag bestämt mig för att räkna om tills det blir snyggt och sedan sticka sjalen under OS.

OS-planer



Nu har jag beställt garn till min OS-stickning, som ni ser satsar jag på många timmar framför tv:n. Min kofta ska bli tomatröd och min tanke är att jag ska kunna använda den som höstjacka, kanske slår jag tom. på stort och fodrar den.

Jag kommer nog att klämma in lite sockstickning också för att variera mig lite. Det blir nog skapligt varmt att sticka i eskimo mitt i sommaren...

Jag ser mest fram emot friidrotten och fotbollen men OS brukar alltid bjuda på några överaskningar. Från förra sommar-OS minns jag nog faktiskt boxningen mest, inte alls min favorit sport men Paulo Roberto som expertkommentator gjorde den helt oförglömlig.

Vad ser ni andra mest fram emot?

torsdag 24 juli 2008

Bestämde mig...

...också för att vara med i Stickameras OS-stickning, men har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska pyssla med. Så det återkommer jag med, så mycket man vill göra, fniss!

Halsvärmare

Tur att det snart är OS! Jag har ett helt gäng stickningar på gång just nu, men ingen av dem blir som jag vill eller har tänkt mig, eller så är de urtrista, så jag ser verkligen fram emot att få börja något nytt, och det skall bli en halsvärmare! Här finns bild och beskrivning;
http://stitsailuja.blogspot.com/2008/01/mimosa-neckwarmer-by-tarja-size-one.html
Den skall stickas i Araucania nature wool, blåelerat, eftersom jag "råkade" köpa lite sådant garn på tradera!
Jag kommer nog att hoppa över bollarna, eftersom ju mitt garn är melerat, så jag tänker mig att de bara kommer att se oroligt ut.
Sedan tror jag att jag skall ha en träkil att knäppa den med. Opraktiskt i allra högsta grad när man har barn, men visst kan det bli fint, eller vad tror ni?
Jag vet att detta inte är något större projekt, men det räcker nog till, jag är inte så hemma på flätor och spets och grejor, har precis repat upp mitt femte försök på Juno Regina och bestämt att aldrig mer! (Ni som har gjort den: Visst är det väl något fel i diagrammet när man kommer till upprepningarna av andra rapporten? ;-))

Jag riktigt längtar efter att få börja nu!

onsdag 23 juli 2008

Nu har jag bestämt mig

Mitt OS-projekt ska bli en poncho till äldsta barnbarnet. Hon blir 8 år den 25 augusti så det blir perfekt. Den måste alltså bli klar inom tidsfristen!

Jag med alltså...

Så nu har jag bestämt att jag också ska vara med i OS-stickningen... måste bara hitta på nått bra projekt som är överkomligt på två veckor eller vad det nu blir... fast det får ju heller inte vara nått som bara går jättefort.
Blir perfekt för mig att ha stickningen att jobba på iom att jag ÄLSKAR OS och hade tänkt försöka vara vaken och se allt intressant ; )
Återkommer med valt projekt...

//Emms

Jag med...

Jahaja, så hade jag anmält mig till en sak till...
Är egentligen inte så sportintresserad men OS är ju OS.
Nu ska jag bara leta på nåt kul att göra också. Jag hade planer på en tröja jag spanat på ett tag men när jag fick hem garnet så gick det bara inte att låta bli att börja...:o)
MEn det finns ju så mycket man vill göra så det ska väl ordna sig.
Lycka till allihop!
Ha´de´//Birgitta

tisdag 22 juli 2008

Detta ska bli kul...

Det är första gången jag är med på något sådant här..Ska bli kul..Vet inte vad jag ska sticka än men det löser sig..Finns ju många projekt man vill göra :-)

Så antog jag utmaningen:-)

Så är man med då. Stod över EM-stickningen men kunde inte låta bli att vara med här. Fast tajt om tid blir det. Samma helg som OS drar igång så åker jag till Hammarö på Stickstämman och så börjar jag jobba på måndagen sedan. Fast nog ska det bli kul bara jag kan klura ut vad jag ska sticka:-)

Första gången

Ja det är första gången jag är med på en sån här stickning, har läst om EM-stickning och sånt.. Ska bli jättekul! Gillar ju OS också så vi får se hur mycket repande det blir. hehe. Men undras vad man ska sticka? Ska försöka att undvika att göra en Revontuli-sjal, som jag för tillfället annars är helt insnöad på. Kanske någon annan fin sjal.. Någon som har tips på någon fin sjal kanske? Har några nystan Kauni effektgarn i EV och ES som bara väntar på att få bli nåt fint. :)

Välja projekt

Tyvärr så kommer jag att arbeta under OS och tänkte därför välja ett mindre projekt. Ett par sockar i mitt nya mohairsockgarn i en grönturkosfärg,bild kommer sen när det är dags att börja. Har inte valt mönster än men det blir något enkelt.

Tack för inbjudan

Så kommer även jag att vara med och sticka under os. Lite kommer jag väl att kolla på os, trots att jag inte är speciellt intresserad av sporten på tv egenligen,,,,,, Men är det os så är det!

torsdag 17 juli 2008

I den röda stickkorgen finns....

I min röda stickkorg finns det en liten guldgruva. En massa underbara nystan med Alpacka. För min del kommer jag att plocka fram mina 1,25 mm stickor och ca 2000 pärlor. Jag har hittat vilket underbart verktyg som Excel är att rita rutmönster till muddar. Jag har suttit och knoppat, klippt ut och klistrat in och det har blivit ett mönster. Efter som vi inte får börja förrän till invigningen har jag förberätt så att jag valt färg på garnet vad sägs om djuptmörk lila och guldpärlor. Mönstret slutar på ca 1067 pärlor per mudd.

Jag kommer att presentera mönster här när vi får börja. När jag ändå satt och gjorde detta mönster blev det ett antal till. Hittade en gamalbok om tvåändsstickning där jag såg några bilder som jag omarbetat till att bli muddar med pärlor. Nu får det gärna bli Invigning av os för det kliarr i mina fingrar. Kul att se vilka övriga projekt som är på gång

OS börjar närma sig......

....och det är dags att bestämma sig för vad som skall göras under alla sändningar på TV och radio. Synd bara att jag börjar arbeta just när OS börjar och inte kan följa alla tävlingar som jag skulle vilja.

Nu har jag betsämt att jag skall försöka sticka en schal i vit alpacka. Mönstret sitter jag nu och knåpar på och inspirationen kommer från ett norskt sockmönster.
Skall bli kul!!!!!!

Många sommarhälsningar
Kerstin i Götet

måndag 14 juli 2008

OS-ponchotröja


Jag ska ge mej på en ponchotröja i tjockt bomullsgarn. En gång till. Stickade en i våras, i jätteläckert lilamelerad Chilebomull från Araucania, ett otroligt fynd från Tradera. Gjorde den lite längre än i beskrivningen från Yll o Tyll. OS-ponchon ska bli kort som i beskrivningen, ett annat garnfynd från Tradera ligger och väntar: Les Cotons Rustiques från Phildar. Vindade upp garnet dubbelt och färgade i olika gröna toner, men efter tvätten rann det mesta av färgen av...det var mitt första försök att färga bomull. Nu ska jag OS-sticka ponchon först, och färga när den är klar! Längre tid i mikron (2x10 minuter) är mitt tips för att färgen ska fästa bättre. Och att inte vara så snål med färgpulvret...Ärmarna gör jag hellånga, jag gillar inte när ärmar är sådär korta :) Annars är den rätt läcker tycker jag! Perfekt OS-projekt: bara rätstickning på stickor 8 mm.

söndag 13 juli 2008

Hej allihopa!!

En sån kul idé med OS-stickning. Nu gäller det bara att hitta något "lagom", som kan stickas framför TV:n. Jag får tänka lite.
Jag har funderat på den här mössan, som är ett av Drops nya mönster, fast kanske i blå nyanser. Jag har så svårt för att hitta nån mössa som jag kan ha. Alla modeller ser jag ut som en idiot i. Men jag provstickar kanske den här...annars kan det bli en julklapp :)

OS stickning

Har inte använt migav blogger innan så vi får se om detta blir rätt =)

Jag har inte bestämt mig än vad jag skall ha som OS stickning. Kommer dock ha något mindre projekt då ajg kommer att starta min stickning först den 11 augusti (eventuellt den 12). Men hoppas givetvis att jag kommer på något bra som jag hinner slutföra =)

Min OS-utmaning

Jag håller på med Durrow av Jodi Green.
Bakstycket är klart och jag håller på att lösa ett mysterium kring halsringningen på framstycket. Kanske tycker ni att jag kommit för långt - men här är min OS-utmaning: Ärmarna.

Det handlar om två veckor med väldigt lite sticktid, som dessutom får konkurrera med den nyss frantagna och lockande symaskinen. Och det är ingen liten utmaning ändå - jag menar, titta på dem!

Alltså:
Lisa får guldmedalj om hon fixar ärmarna på Durrow mellan OS-invigning och att facklan slocknar.

fredag 11 juli 2008

Välkommen till OS-stickningen!

Om du är intresserad av att vara med, maila mig på ulrika@stickamera.se så kommer det en blogginbjudan.